Cijena izrade web stranice 2022.

cijena izrade web stranice slika novca
Određivanje cijena izrade web stranice

Cijenu izrade web stranice jako teško je definirati kao fiksnu stavku, jer cijena ovisi o puno faktora koji određuju vrijeme izrade web stranice, a i cijene sata web dizajnera nisu iste. Svaki web dizajner drugačije cijeni svoje vrijeme, temeljeno na iskustvu i onome što može pružiti klijentu. Cijene na tržištu su trenutno između 150-250 kn po satu rada web dizajnera.

Srednje cijene na tržištu za 2022. godinu

Donosimo Vam detaljnu analizu cijena za izradu web stranica i web shopa aktualnih za 2022. godinu.

Izrada web stranice (do 10 stranica)
  • 5.000 – 7.000 kn

Prezentiranje putem interneta gotovo je postalo nužno za bilo koje poslovanje. Ne samo da putem web stranice dosežemo više kupaca, njihovo povjerenje stječemo i transparentnom prezentacijom. Cijena se odnosi na izradu web stranice i maksimalno 10 podstranica. Takva stranica prikladna je za manje trgovine. U većini slučajeva to su sljedeće podstranice: dom / tvrtka, prezentacija usluge / reference / kontakt / upit. Sve stranice mogu sadržavati tekstove, slike, videozapise, obrasce, mapu i slično. Najniža cijena po kojoj ćete platiti izradu web stranice (do 10 stranica) je 5.000 kn, a najviša 7.000 kn.

Izrada web stranice (do 15 stranica)
  • 7.000 – 10.000 kn

Izrada web stranice je više-manje nužan trošak za bilo koju tvrtku jer se sve više kupnji i pretraživanja tvrtki vrši putem interneta. Cijena vrijedi za izradu web stranice do 15 podstranica. Taj je broj obično dovoljan za prilično detaljan prikaz tvrtke. Uz osnovne podstranice (kontakt, tvrtka itd.), na stranici ćete moći pronaći i konkretnije podatke o svojoj tvrtki ili uslugama koje nudite. Cijena gotovo uvijek uključuje i optimizaciju web stranica (SEO). Izradu web stranice (do 15 stranica) ćete u prosjeku platiti 8.500 kn.

Izrada web stranice (do 20 stranica)
  • 10.000 – 15.000 kn

Cijena vrijedi za izradu web stranice s do 20 podstranica. Tako velika web stranica namijenjena je najzahtjevnijim korisnicima koji žele podijeliti puno informacija sa svojom publikom. Ovaj broj stranica dovoljan je za vrlo detaljnu prezentaciju vaše tvrtke i usluga. Na web stranici ćete, osim teksta, pronaći i razne vizualizacije (fotografije, grafikoni, datumi). Uz izgled web stranice, cijena uključuje i optimizaciju stranice (SEO), prilagodbu prikaza na mobilnim uređajima i sučelje putem kojeg ćete moći uređivati ​​tekst. Najniža cijena po kojoj ćete platiti izradu web stranice (do 20 stranica) je 10.000 kn, a najviša 15.000 kn.

Izrada osnovne stranice s logotipom tvrtke (prilagodba gotovog templatea)
  • 1.000 – 1.500 kn

Osnovna web stranica obično uključuje stranice poput “O nama”, “Kontakt” itd. Cijena ne uključuje izradu web stranice ispočetka, već samo prilagodbu postojećeg predloška vašoj tvrtki (i logotipu). Takva je web stranica prikladna za tvrtke koje ne namjeravaju većinu poslova obavljati putem interneta. Raspon cijena za izradu osnovne stranice s logotipom tvrtke (prilagodba gotovog templatea) je od 1.000 kn do 1.500 kn. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 1.250 kn.

Održavanje web stranice
  • 150 – 300 kn/sat

Nakon što izradimo i objavimo web stranicu, potrebno ju je održavati. Održavanje web mjesta važno je kako bi vaši posjetitelji došli na sigurno web mjesto koje slijedi trendove i dobili ažurirani sadržaj. Cijena mjesečnog održavanja web mjesta obično uključuje brigu o sigurnosti web stranica (sigurnosne kopije i ažuriranja), uređivanje sadržaja i podršku. Cijena ovisi o satima koje davatelj usluga ulaže u održavanje web stranice. Obično se naplaćuje mjesečno. Cijene za održavanje web stranice kreće se od 200 kn/sat pa do 350 kn/sat.

Izrada logotipa
  • 500 – 1.500 kn

Logotip je najčešće korišteni vizualni prikaz vašeg poslovanja. Logotip gotovo uvijek sadrži i grafiku i tekst, rijetko samo jedan od navedenih elemenata. Cijena ovisi o složenosti logotipa i vremenu koje grafički dizajner ulaže u upoznavanje vaše tvrtke i izradu logotipa. Izradu logotipa ćete u prosjeku platiti 1.000 kn.

Priprema materijala za web stranicu (slike, tekstovi)
  • 700 – 900 kn/mjesec

Moderna web stranica treba vizualne materijale koji su transparentni, oku ugodni i nude dobro korisničko iskustvo. Priprema materijala za web stranicu može se naručiti odvojeno od izrade web stranice, a cijena uglavnom ovisi o broju vizuala i njihovoj složenosti. Cijene za pripremu materiala za web stranico (slike, tekstovi) kreće se od 700 kn/mjesec pa do 900 kn/mjesec.

Izrada web shopa na WordPress platformi s Woocommerce pluginom
  • 5.500 – 11.000 kn

Web shop je mjesto na internetu gdje kupci mogu pregledati i kupiti vaše proizvode. Svaki web shop trebao bi lijepo izgledati te biti prilagođen i tabletima i mobitelima. Cijena se odnosi na jednostavni web shop koji se može izraditi u roku od mjesec dana. Cijena ovisi o specifičnostima vašeg web shopa (želite li imati posebne dizajne, koliko načina plaćanja dopuštate, kolika je trgovina i slično). Prosječna cijena izrade web shopa na WordPress platformi s Woocommerce pluginom je 6.500 kn. Raspon cijena je između 5.500 kn i 11.000 kn.

Web shop (prilagođeno rješenje)
  • 7.000 – 10.000 kn

Custom web shopovi zapravo su internet trgovine čiji kod developeri pišu od samog početka. Takva web rješenja pokazuju visoku kvalitetu, sofisticiranost i jedinstvenost neke web trgovine, ali su skuplja od web shopova izrađenih po predlošcima. Cijena ovisi o složenosti web shopa. Za web shop (prilagođeno rješenje) ćete platiti od 7.000 kn do 10.000 kn.

Izrada zahtjevnog web shopa
  • 30.000 – 150.000 kn

Stvaranje internetske trgovine znači stvaranje web stranice koja estetski i jasno predstavlja vaše proizvode, njihove opise i gdje ih se može kupiti. Vrhunske internetske trgovine također nude razne načine plaćanja i jedinstveni dizajn po mjeri. Cijena izrade internetske trgovine obično uključuje: organiziranje registracije domene i web hostinga; instalaciju statistike tako da možete pratiti i analizirati statistiku posjećenosti; uređenje sustava za slanje i prikupljanje adresa e-pošte; unos stranice u Google Webmaster Tools; neke tvrtke internetsku kupnju također povezuju s društvenim mrežama. Cijena gotovo uvijek uključuje podršku i savjete u vezi s internetskom trgovinom i optimizacijom internetske trgovine za mobitele. Konačna cijena uglavnom ovisi o složenosti projekta. Najniža cijena po kojoj ćete platiti izradu zahtjevnog web shopa je 30.000 kn, a najviša 150.000 kn.

Scroll to Top